AdGuard 5.7 beta version release

Discussion in 'Release Notes (Beta Versions)' started by avatar, Aug 6, 2013.

  1. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    12,866
    Dear beta-testers!

    After two weeks of alpha-testing we've decided that current version is stable enough to start beta-test.

    Thank you very much to all of you who was not afraid of unstable and buggy alpha version!

    Auto-update to the latest beta-version is enabled now.

    List of features in this version

    + Adguard now use new network filtration driver
    No more redirect, no more conflicts with other software.

    + All conflicts Adguard has with other software are now resolved
    + Complete filtration of browsers in Modern UI mode (Adguard 5.6 did not filter Modern UI if Avast or Kaspersky is installed)
    + HTTPS filtration
    - Proxy mode is for backward compatibility only. We plan to remove it in Adguard 6.0.
    * Lot of bug fixes

    The current available beta-version is 5.7.912.4751.

    UPDATE

    Version 5.7.916.4775 has been released.

    Fixes in this version:
    1. Some random connection resets (including problems with https://addons.mozilla.org/ in Firefox)
    2. Compatibility issue with Kaspersky Antivirus 2014.

    The source of this issue is Kaspersky defect -- DNS resolving is very slow if Kaspersky Antivirus is installed.

    3. Adguard statistics is fixed (it didn't work in previous beta-version).

    UPDATE of Aug 19, 2013

    New beta-version released - 5.7.922.4825

    This release fixes some major bugs:

    * Fixed random net::ERR_EMPTY_RESPONSE errors in Chrome-based browsers
    * Fixed Kaspersky Internet Security 2014 compatibility issues
    * Fixed (partially) compatibility issue with Avira's Web Protection module.

    We now use TDI-driver by default if Avira's Web Protection module is in use.

    UPDATE of Aug 26, 2013

    Release candidate is ready -- version 5.7.942.4914.

    - Fixed compatibility issue between Eset Nod32 and Adguard (windows 8, wfp-driver issue)
    - Help file is updated
    - Some minor fixes

    --
    Regards,
    Adguard team
     
    Last edited by a moderator: Aug 26, 2013
  2. Accel

    Accel Beta Tester

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    234
    this might be a bug of adguard beta 5.7.912.4751

    it always failed to load completely on https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/

    the error message : The connection was reset

    using palemoon 20.3b3 and firefox 23;

    chrome and opera looks fine though
     
    Last edited: Aug 8, 2013
  3. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    3,145
    Confirmed, does it here too. Adding @@||mozilla.org$elemhide,content,urlblock,jsinject to the user filter is a workaround though.
     
    Last edited by a moderator: Aug 8, 2013
  4. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    3,145
    I'm getting Adguard crashes by just disabling and re-enabling filtering for browsers (especially Firefox and Pale Moon). Anyone else confirm this one?

    Other 'issues' that have been mentioned without anyone else confirming or commenting;

    - Pale Moon icon in the browser section is using the SRWare Iron icon, not the Pale Moon icon.
    - When you're trying to block an element in the Assistant and you click Advanced settings... it creates the expanded window below the visible drawn screen in all browsers. Screenshot here.
     
  5. Accel

    Accel Beta Tester

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    234
    i can't confirm the first one.

    about other issues, yes palemoon icon on browser section is wrong. it uses SRware Iron icon. how could i miss that?! i use palemoon from time to time..

    i can't confirm the third issue though
     
  6. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    12,866
    Thank you, we'll look into it.
     
  7. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    12,866
    Cannot reproduce it.

    What driver do you use in Adguard (look at Adguard network settings)?

    Also we have found a bug with firefox and https in current beta-version (sometimes https filtration does not work in firefox).
    Will be fixed soon.
     
  8. Accel

    Accel Beta Tester

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    234
    [​IMG]

    still got the connection was reset page on palemoon and firefox
     
  9. Accel

    Accel Beta Tester

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    234
    missing main banner on http://www.ramnode.com/ when adguard is on

    it seems russian filter blocked it (a false positive)
     
    Last edited: Aug 10, 2013
  10. rickyoh

    rickyoh Beta Tester

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Messages:
    565
    found some issues while running Adguard with Agnitum Security Suite(x64) protection enabled:
    getting random image corruption that is especially noticeable on forum posts with lots of pictures.
    issues with video playback on websites; either the playback is jerky or video shows artifacts while playing(need confirmation on this one)
    not sure about this one, but Adguard icon in system tray is missing after startup with protection in Outpost enabled.
    all the above problems are gone if i exit the suite completely
     
  11. rickyoh

    rickyoh Beta Tester

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Messages:
    565
    also another incompatibility. seems that internet download manager is not playing nice with Adguard. getting blank pages with IDM running.
     
  12. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    3,145
    I get random no data received errors in Chrome, sometimes after auto-logging into sites like WordPress using LastPass. They're very rare though and can't be reproduced on demand.
     
    Last edited by a moderator: Aug 12, 2013
  13. Accel

    Accel Beta Tester

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    234
    new version of adguard 5.7.916.4775 fixes https connection reset on firefox. good work adguard team
     
  14. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    12,866
    What driver is enabled in network settings?

    Try switching to another driver.
     
  15. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    12,866
    UPDATE

    Version 5.7.916.4775 has been released.

    Fixes in this version:
    1. Some random connection resets (including issue with https://addons.mozilla.org/ in Firefox)
    2. Compatibility issue with Kaspersky Antivirus 2014.

    The source of this issue is Kaspersky defect -- DNS resolving is very slow if Kaspersky Antivirus is installed.

    3. Adguard statistics is fixed (it didn't work in previous beta-version).
     
  16. rickyoh

    rickyoh Beta Tester

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Messages:
    565
    was with the wfp driver enabled, unchecking it did the trick thank you. seems to be a conflict between their wfp driver and Adguards own.
     
  17. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    3,145
    I'm using the 4776 version for BSOD testing (good thing for Google Chrome's translate feature for the Russian sections of the forums) and I got a BSOD using uTorrent 3.3.1 build 300017 + teredo enabled (client) + Adguard v5.7.916.4776 + WFP driver. Do you need a minidump or something?
     
  18. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    12,866
    :)

    Yes, we really need minidumps to analyze the problem.
     
  19. Accel

    Accel Beta Tester

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    234
    minor bug still exist, Palemoon icon in Adguard's browser tab is being shown as SRware Iron icon
     
  20. rickyoh

    rickyoh Beta Tester

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Messages:
    565
    corrupt downloads when using Adguard(WFP network driver enabled) alongside Outpost security suite 8.1. using another driver in Adguard solves the issue.