AdGuard 7 delays start of Kee (Firefox Addon)

Discussion in 'Technical Support (AdGuard for Windows)' started by Morku, Jun 4, 2019.

  1. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    Sorry that I have to report also an issue, too.
    I use Keepass as password manager and additional the Addon "Kee" on Firefox to fill Login and password fields.

    When my database is open, normally Login and password fields gets a Kee field. But when AdGuard 7 is active... nothing happen. Refresh page also not help.
    I have to wait for a longer moment, until Kee is active. When Kee is active, everything is fine and I can always make use of Kee the session.

    Why I think, it's AdGuard 7: Because it started to happen after I installed AdGuard 7.
    Also: When the issue occur and Kee is not active and I open AdGuard -> Disable it -> Kee gets directly active.
    So AdGuard 7 is something holding back.

    What could be the issue? Other Firefox Addons works fine directly after start of Firefox. Maybe it has something to do with the plugin keepassrpc to work with the local install of KeePass2.

    With AdGuard 6.4, it was no issue.

    The issue is also, when Stealth mode is not active (because of the "DuckDuckGo & YouTube" issue).
    I also habe the "AdGuard 7.0.2693.6661 - Network Connectivity Problem" issue. I have a little mixed feeling about the release and think about reverting back.

    If necessary information are necessary, I will try to provide.
     
  2. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,215
    Try opening the filtering log and see if anything is getting blocked while it's loading.
     
  3. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    When I start KeePass2, the Filter-Protokoll start to fill with:

    Request URL
    http://127.0.0.1:12546/

    Status
    Bypassed

    Process
    firefox.exe (4380)

    Content type
    Other

    about 3-4 entrys in one second.
    After some more waiting and the Kee symbol is showing up (or fill the Login, Password field), the entrys stops.
     
  4. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,215
    Try adding...

    Code:
    @@||127.0.0.1:12546^$document
    And see if that helps.
     
  5. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    I did, but it doesn't help.

    It can takes about 10 seconds (but vary) until Kee is loaded. Until than the Filter Protokoll is spamed with this entrys:
    https://i.imgur.com/B2ZZS6T.png
     
  6. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,215
    Okay, try...

    Code:
    @@||127.0.0.1:12546$important
    And...

    Code:
    @@||kee.pm/kee-vault-launch-config.json$important
    If that doesn't work maybe @Chinaski has better ideas?
     
  7. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    Now the Filter-Protokoll just get filled with green entys for Whitelisted, but it takes the same amount of time, until Kee is present. So no difference :(
    https://i.imgur.com/7GplUit.png
     
  8. Chinaski

    Chinaski Support Marine Staff Member Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 15, 2019
    Messages:
    600
    @Morku

    I would be very grateful to you if you recorded a short clip with the reproduction of your problem.
     
  9. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
  10. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    Hi,

    I have updated to AdGuard 7.1.2817 and the issue is unsolved.
     
  11. Chinaski

    Chinaski Support Marine Staff Member Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 15, 2019
    Messages:
    600
    @Morku
    Hello again!
    Please specify Windows/FireFox/Kee app version.
     
  12. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    Hi!

    Windows is 1903 Build 18362.175 x64, Firefox 67.0.4 and KeePass is 2.42.1 with german language Plugin and KeePassRPC 1.9.0.0
    Kee AddOn is 3.2.7
     
  13. Chinaski

    Chinaski Support Marine Staff Member Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 15, 2019
    Messages:
    600
    @Morku
    Please try to use this rule - @@||127.0.0.1$document
    Any result?
     
  14. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    @Chinaski
    Same result as before and like you can see in the first video. It takes some seconds, until Kee is loaded.
    [​IMG]