[AdGuard for Windows] AdGuard 6.0 Release candidate 3

Status
Not open for further replies.

deleted

Beta Tester
Issue: User Filter list rules work even if unchecked by the user.

Steps to reproduce:-

1.Disable or uncheck the option 'User Filter'
2.Make sure you have an empty user filter list now or Delete any pre existing rules and then import ur user filter list file.





Now without enabling your 'User Filter' option, browse the site u just created the rule for, it'll work without even enabling that option.

Notice the user filter being applied in the sidebar



This situation remains till the adguard service is restarted.
 

deleted

Beta Tester



Two things here:-
1. You can set even 'spaces' as your password, as highlighted in pictures its '6 spaces' password. I think they should involve characters only not empty spaces.
2. You can set even a one letter alpha or number as your password, I think there should be a minimum qualification of 6 letters or more.

---------- Post added at 12:57 PM ---------- Previous post was at 12:49 PM ----------

The option toggling in adguard extension tab menu seems to be bugged, requires two clicks to enable or disable completely.
The same bug is reproducible in the 'Parental Control' Tab.
One more thing I'm accessing these options via the main GUI screen and not going to the settings option and then going to their respective tabs.
This problem is there for items present on home screen like parental control and browsing security.

---------- Post added at 01:12 PM ---------- Previous post was at 12:57 PM ----------

'Block Executables Files Download' in Parental Control atm stops browser downloads only and not the ones picked up by the download manager like IDM,etc. right?
 

avatar

Administrator
Staff member
Administrator
Issue: User Filter list rules work even if unchecked by the user.

Steps to reproduce:-

1.Disable or uncheck the option 'User Filter'
2.Make sure you have an empty user filter list now or Delete any pre existing rules and then import ur user filter list file.





Now without enabling your 'User Filter' option, browse the site u just created the rule for, it'll work without even enabling that option.

Notice the user filter being applied in the sidebar



This situation remains till the adguard service is restarted.
Confirmed, thank you!
https://github.com/AdguardTeam/AdguardForWindows/issues/new
 

avatar

Administrator
Staff member
Administrator



Two things here:-
1. You can set even 'spaces' as your password, as highlighted in pictures its '6 spaces' password. I think they should involve characters only not empty spaces.
2. You can set even a one letter alpha or number as your password, I think there should be a minimum qualification of 6 letters or more.


1. Spaces are pretty secure:)
2. Ok, we'll add some constraint:
https://github.com/AdguardTeam/AdguardForWindows/issues/805

The same bug is reproducible in the 'Parental Control' Tab.
One more thing I'm accessing these options via the main GUI screen and not going to the settings option and then going to their respective tabs.
This problem is there for items present on home screen like parental control and browsing security.
In the end I was able to reproduce it:
https://github.com/AdguardTeam/AdguardForWindows/issues/803

Also I've found what was causing it. The problem is rather deep. I will fix it for module statuses, but it's possible that this issue exists for some other properties.

'Block Executables Files Download' in Parental Control atm stops browser downloads only and not the ones picked up by the download manager like IDM,etc. right?
It depends on who is first to intercept download request. Download will be blocked if Adguard is before IDM in the chain.
 

George

Member
i did a video for explaining
notice how the site goes into loop after enabling httpseverywhere and also how trackers are not blocked once the addon is enabled.
this is on an absolutely untouched FF profile.

http://www.screencast.com/t/ELY0uamXvJ
Sorry for delay first of all.
I still cannot reproduce this on my side, here's video.
http://screencast.com/t/fWdYn5uMSx

Maybe I'm doing something wrong...
Version of httpseverywhere is 5.1.3 and i used latest FF NIghtly.
 

deleted

Beta Tester
Well, the only difference is in filtering log for me. There are two more english filter triggers:
http://screencast.com/t/CrGYvP7J0pM1

No loop or something like that.

Can you please show your browser console (http://screencast.com/t/m7nNszLMf) when loop happens?
Forget about the loop first....is it blocking the third-party trackers successfully? bcuz that is what is causing the loop in my case.

---------- Post added at 08:55 PM ---------- Previous post was at 08:46 PM ----------

here is the browser console
http://postimg.org/image/dz7g0n1cj/full/

---------- Post added at 08:59 PM ---------- Previous post was at 08:55 PM ----------

@George one more thing make sure that AG certificate is installed otherwise you won;t see the error.
 

mysteriously

Beta Tester & Translator
Hmm so, what about:
* not yet implemented translations for filters names and descriptions
* access to AG Installer in oneskyapp
 

Blaz

Moderator & Translator
Staff member
Moderator
It shows up for me as a menu point like "Adguard UI".
 

Blaz

Moderator & Translator
Staff member
Moderator
Image Editor shows comments which are disabled when you search for "status:disabled":
1. Open Filter editor, disable a rule, add "!" in front of it to make it a comment
2. Now search for status:disabled -> you will notice this comment is shown.

Also a global search would be good, so when one searches for e. g. $elemhide it would show all results of all installed filters.
 
Status
Not open for further replies.
Top