[AdGuard for Windows] AdGuard 6.0 Release candidate

Status
Not open for further replies.

avatar

Administrator
Staff member
Administrator
@avatar
German is the language.
Do you mean that it should be German in the languages combobox?

Why not Deutsch? We use native language names there.

---------- Post added at 07:04 PM ---------- Previous post was at 07:03 PM ----------

Could you also check if polish oneskyapp translation for "Update check" matches the translation in the app, please?
You mean in this RC? Just check updates through tray menu to see.

Update check -- title used for filters/extensions update check
Update success -- title used after program update
 

mysteriously

Beta Tester & Translator
Yes, exactly. In RC in both cases 'Update check' (Sprawdzenie aktualizacji) was used. This was caused either by my too late oneskyapp translation fix or something else. Need to wait for an update to check this again
 

Blaz

Moderator & Translator
Staff member
Moderator
No, I meant the string update check is not showing localized.
 

deleted

Beta Tester
Has that issue with https everywhere addon where it conflicted with AGW resolved now?
Anyone know?
Sorry I've been missing lately :(
 

mysteriously

Beta Tester & Translator
Are you talking about the issue buu had with Assistant missing sometimes?
I don't think so. However I can't give you any clear answer in this case. I stopped using HTTPS Everywhere months ago. It was a bit too heavy for me (increased web pages loading times). When I used it I had pre-release Win10 builds installed as well as not yet finished ESET builds and Adguard alpha version.
I think the addon compatibility needs to be checked anyway.

If I get my hands on Win10 laptop next week, I'll try to check if the infinite web pages loading issue occur (ESET SS 9 SSL scan && Adguard's WFP driver)
 
Last edited by a moderator:

deleted

Beta Tester
Even I don't know, what exact conflict do you mean?

Are you talking about the issue buu had with Assistant missing sometimes?
http://forum.adguard.com/showthread.php?7772-Adguard-Assistant-missing-on-*all*-HTTPS-sites/page3
Nope this is not what I meant....
I'm on
windows 8.1 x64 updated till dec
FF43.0.3 x64
Latest AGW RC release(tdi driver)
i have https everywhere 5.1.3 version
i have english,spyware,social,easyprivacy,fb's annoyances.
no extensions enabled.
when httpseverywhere addon is installed there is conflict in adguard blocking trackers.
for e.g. on askvg.com
it goes into continuous loop.its like the time to deny/block the connection of trackers is delayed extensively.
i told about this when adguard was still in alpha....infact this prob occurs even with v5 of Adguard.
further references:
http://forum.adguard.com/showthread.php?6048-Early-Access-Adguard-6-0-Alpha-Version&p=59481&viewfull=1#post59481
https://github.com/AdguardTeam/AdguardForWindows/issues/171

its marked as solved, so i just installed the addon once again and found it to be still in conflict. :(
 
Last edited by a moderator:

deleted

Beta Tester
1. Filter Log/Filter editor UI doesn't remember the window size after size restore.
steps to reproduce:-
open filtering log
click on the maximize button in top right.
close the filtering log
open the filtering log again
click on the restore button in top right.
it will not restore to the original size.
same steps for filter editor

2.Filter List scroll position
In the filter editor, each filter lists when clicked upon should show the rules from the very beginning, its not happening.
for e.g. have 2-3 lists installed.
select one list, and scroll down the rules of this list to the middle or the end
then select the other filter list, it automatically is scrolled down to the respective position of the first one.
IMO, it should just start it from the beginning.

3.Use alternative method/color to highlight search results
go to filtered apps.
try searching for iexplorer or any other thing you have installed.
the search is like hiding(read as not easily readable) the search results parameters.
maybe change the color that is used to highlight or use other method of highlighting like magnifying or bold, i don't know. :p

4.Can we have the filter log to display Element hiding rules as well.
All major adblockers do so, I think its high time for adguard to do the same.
Infact it should have already been there, dunno why it was not there in the first place.
 

enr00ted

New Member
There is a problem with HTTPS filtering I guess. I tried to go to some of the goerment's portals , Spanish goverment, like https://tu.seg-social.gob.es, where I can acess my data with a digital signed certificate, but the browser does not let me choose my certificate. The popup window to choose my certificate does not show at all. I assume Adguard's certificate is used (forced) and because of it I get the certificate not allowed error. I tried to add the domain to exceptions, but no improvement (maybe I did not do it corectly). To make it work I have to disable HTTPS filtering and restart browser. I strongly believe you should make an exceptions list country-based or something, so users can open tickets and report problems. Also try to find a better alternative to Web-Of-Trust, their ratings are a joke (user ratings). And also I have some doubts about extensions/scripts really working. I have Reek Anti-Adblock and I am not sure it really does anything.

Can you give me a hand or hint ? :rolleyes:
 
Last edited by a moderator:

MorningStar

New Member
Loving RC1. No issues so far (except Opera sometimes still shows an ad or two). Have it installed on 2 computers, both Windows 10, though 1 of them is using the Insider build and the other is using Windows stable.
 

mysteriously

Beta Tester & Translator
In filters editor when you try to edit any rule and click RMB, the context menu will appear in english.



When you click RMB on any rule while not in edit mode, the menu appears correctly, in polish in my case
 

avatar

Administrator
Staff member
Administrator
There is a problem with HTTPS filtering I guess. I tried to go to some of the goerment's portals , Spanish goverment, like https://tu.seg-social.gob.es, where I can acess my data with a digital signed certificate, but the browser does not let me choose my certificate. The popup window to choose my certificate does not show at all. I assume Adguard's certificate is used (forced) and because of it I get the certificate not allowed error. I tried to add the domain to exceptions, but no improvement (maybe I did not do it corectly). To make it work I have to disable HTTPS filtering and restart browser. I strongly believe you should make an exceptions list country-based or something, so users can open tickets and report problems. Also try to find a better alternative to Web-Of-Trust, their ratings are a joke (user ratings). And also I have some doubts about extensions/scripts really working. I have Reek Anti-Adblock and I am not sure it really does anything.

Can you give me a hand or hint ? :rolleyes:
Hi!

There is an open bug about it:
https://github.com/AdguardTeam/AdguardForWindows/issues/716

Until it's fixed the only way to fix it is to add these domains to HTTPS exclusions manually.

---------- Post added at 04:38 PM ---------- Previous post was at 04:37 PM ----------

In filters editor when you try to edit any rule and click RMB, the context menu will appear in english.
Thank you! I've filed a bug report on this:
https://github.com/AdguardTeam/AdguardForWindows/issues/722
 

agasoft

Beta Tester
Счастливого Рождества для разработчиков! :) Всего наилучшего в новом году. Seriously, I sent a mail before new year to Vasily, and still waiting for reply. Thanks.
 

vasily_bagirov

Administrator
Staff member
Administrator
Счастливого Рождества для разработчиков! :) Всего наилучшего в новом году. Seriously, I sent a mail before new year to Vasily, and still waiting for reply. Thanks.
Hello! My mistake, indeed. Marked your email as 'read' and forgot to actually reply to it. I will revise it and reply to you right now.
 
Status
Not open for further replies.
Top