AdGuard Mac Slowing down Page Loading

chromatinfish123

Beta Tester
Hi Everybody,

I've not been active for quite a while- Adguard for Mac is still doing its job well!

However, Adguard is slowing down page load time since installation. Sometimes a page will hang in the middle of loading. Games will also freeze and stop responding. Once I click on the Adguard button, then the Wifi button, the page will load. This only happens on non-major pages such as Numbeo, never on Google.
 

vasily_bagirov

Administrator
Staff member
Administrator
Can you please enable detailed log, reproduce the problem and send logs to us? PM me or @George those logs, please.

EDIT: To enable detailed log, open Adguard menu, go to settings, choose 'Advanced' -> 'Logging Level' -> 'Debug'
 
Last edited by a moderator:

saturnotaku

Beta Tester
I've been experiencing the same problems as well. Page loads, even on Google, become extremely slow or timeout all together. This is both on Safari and Chrome. Strangely enough, enabling debug mode seemed to have helped things. Loads were noticeably faster that way. Where does one find the detailed log to submit it?
 

vasily_bagirov

Administrator
Staff member
Administrator
I've been experiencing the same problems as well. Page loads, even on Google, become extremely slow or timeout all together. This is both on Safari and Chrome. Strangely enough, enabling debug mode seemed to have helped things. Loads were noticeably faster that way. Where does one find the detailed log to submit it?
You can enable detailed log in 'Settings - Advanced - Logging level - Detailed'. It would be great if you could send it to us.
 

avatar

Administrator
Staff member
Administrator
I understand that, but where does one find the log to be able to send it to you? In what folder is it located on a Mac?
Path to logs directory:
~/Library/Logs/Adguard

You can find our logs using "Console" app.
 

saturnotaku

Beta Tester
Here are two log files that were created when I enabled debug mode the last time pages were loading slowly on Safari with Adguard enabled.

Edit: The slow page loading appears to only be an issue with Safari. I've been using Chrome this evening and have experienced no problems.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

avatar

Administrator
Staff member
Administrator
Here are two log files that were created when I enabled debug mode the last time pages were loading slowly on Safari with Adguard enabled.

Edit: The slow page loading appears to only be an issue with Safari. I've been using Chrome this evening and have experienced no problems.
We also need to know some more things:
1. Precise timing (when the slowdown happened)
2. Page address
 
Top