AdGuard Protection not functioning and AdGuard assistant not active

Discussion in 'Technical Support (AdGuard for Windows)' started by singularity, Mar 1, 2015.

  1. singularity

    singularity Beta Tester

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    27
    I had installed adguard after a fresh installation of OS and then installed Firefox latest stable version 36.0
    But I was facing the issue of https being forced on all sites.
    I followed the solution here:
    https://kb.adguard.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/21/10/the-connection-is-not-trusted
    But it did not work. hence I uninstalled Adguard and reinstalled (latest stable version)
    But now it is not protecting the browser nor adguard assistant is not being shown inside browsers.
    The setting shows protection enabled.
    But Traffic and ad blocking data showed zero
     
    Last edited by a moderator: Mar 2, 2015
  2. singularity

    singularity Beta Tester

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    27
    I solved the issue.
    1) Uninstalled using Revo Uninstaller
    2) Deleted %programdata%/adguard
    3) Ran Run "certmgr.msc" and searched "adguard" and deleted many adguard certificates.. cleaned it.
    4) Reisntalled : now it works.

    Is there any known conflict with Malwarebytes Antimalware. It kinda happened after installing MBAM
     
  3. vasily_bagirov

    vasily_bagirov Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    6,900
    Hi! There is no conflict between Adguard and MBAM that we know about. We'll do more tests to find out if there is anything wrong.
    Adguard can't force https on all sites. Is it really that absolutely no website was able to load?
     
  4. singularity

    singularity Beta Tester

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    27
    Yes no websites were loading. Every single website were forced to https and "connection not trusted"
    This usually happens when I install firefox when adguard is active. Always I end up uninstalling both firefox and adguard. Install firefox first and then adguard to solve this issue.

    I think that adguard failed to work because of multiple adguard certificates being installed. When I removed all certificates and freshly installed, it works fine.
    The certificates are supposed to be removed during uninstallation, arent they?
     
    Last edited by a moderator: Mar 3, 2015
  5. vasily_bagirov

    vasily_bagirov Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    6,900
    We'll take it into consideration, but we won't test Windows 10 problems before Consumer Preview release. Otherwise it's just not very productive, as there might be many more Technical releases to change everything.