Adguard reinstall does not work.

Discussion in 'Technical Support (Adguard for Windows)' started by John Dow, Mar 17, 2014.

  1. John Dow

    John Dow New Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    8
    I once used Adguard in trial and unistalled it when the 14 days where over. Now I wanted to see , if version 5.9 has solved the problem I had. But the install does not work . What can I do to install version 5.9 ?
     
  2. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    2,422
    This is because you've used up all trial days during your first install. Meaning when you reinstalled, there is no second trial available. This is (probably) done to curve possible piracy (e.g. endless trial that can be reset) and thus the only way to use Adguard (unless you reformat Windows and start a new trial that way) is to purchase a license.
     
  3. John Dow

    John Dow New Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    8
    I think buying a license would not change anything. If I can not install the program there is no place to put in the license code.Beside that I still dont know if the CPU problem is solved.
     
  4. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    2,422
    Which CPU problem?
     
  5. John Dow

    John Dow New Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    8
  6. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    11,943
    Hello!

    What do you mean by "install does not work"?
    Could you give us a detailed description of your problem?

    The easiest way to install Adguard is to run standard installer: http://adguard.com/download.html
    The other way - run "raw" windows installer package: http://static.adguard.com/5/setup.msi
     
  7. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    2,422
    I don't think any of us understand what we should be looking at on that link for 5.9's release notes. Nonetheless you should be able to still run Adguard after the trial is over - it'll just prompt you for a license. Also, the CPU issue you mention is the high usage when downloading large files and/or on startup? If so, yes, those have been fixed in 5.9.
     
  8. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    11,943
    I guess there is a problem with install, not usage.

    But we need some details to troubleshoot it.
     
  9. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    2,422
    Could stem from trying to install a .msi file - in the past I've had issues installing .msi beta builds as they'd try running without administrator privileges and error out telling you you need to run it as an administrator which by default you can't for some .msi files (there's no run as administrator option when right clicking .msi files - you'd have to install them from the command prompt). Fortunately there's a simple registry fix to show run as administrator for .msi files. :D
     
    Last edited by a moderator: Mar 18, 2014
  10. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    11,943
    Or you could run cmd.exe as administrator and run msi from command line.
     
  11. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    2,422
    Indeed. Hopefully that's what the issue is in this user's case, as it should be easy to address.
     
  12. John Dow

    John Dow New Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Messages:
    8
    I use the installer, download the program, click 4 time ok and the installer says it is installed. But there is nothing installed. I guess this is no accident. Once installed You can not install the program again.
     
  13. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    2,422
    Ummm, that shouldn't be happening at all actually. Did you try using the .msi installer link Avatar posted?
     
  14. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    11,943
    This is not normal behavior.

    Could you please send us installer log files?
    They are located in %tmp% folder (all files with name starting with "Adguard").

    I am sorry for all these troubles.

    As an excuse I've generated you a premium 2-year 2-computer license.
    You can use it as you wish.