Adguard Windows 7.0 nightly does not work....

Discussion in 'Discussion (Beta Versions)' started by Rik, Apr 28, 2019.

  1. Rik

    Rik Beta Tester

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    72
    The 3 latest nightly versions of Adguard Windows keep on crashing each time at system startup. I get a red exclamation in the system tray and the main window says the adguard service could not be started up and to contact the adguard support team....
    A complete uninstall and reinstall does not work ,as it refuses to configurate adguard the first time after installation.
    I think something is very wrong with the adguard windows service component.
    I returned to the 6.4 windows version...
    Hope you can fix it as i prefer the 7.0 UI
    Greetings, Rik
     
  2. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,185
  3. Rik

    Rik Beta Tester

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    72
    Hello,

    maybe some good news over here - I just did a complete uninstall of AdGuard and did a clean install of the new nightly AdGuard 7.0.2552.6379 and now I could install it rightly with the normal first configurations of the settings you wish. And even the AdGuard certificate is installed correctly into Firefox automatically right away (since a few months I had to do this manually).
    Some bad news at the first reboot after installation, again a red sign that the AdGuard service could not be started up..... getting desperate..., but I rebooted a second time, and now a green sign that the service is running and the application functions normally. Maybe this is due to the fact that the driver adgnet is installed fully during the first reboot after install.
    Hope it stays that way with the next versions to come ...
    Thanks , Rik
     
  4. steve1209

    steve1209 Beta Tester

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    501
    @Rik
    I have the same issue, support has my logs, hopefully the Dev's can figure it out from my logs!!!
     
  5. Rik

    Rik Beta Tester

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    72
    Hi Steve , did you try my solution, posted on tuesday - it works fine now since a few days.
    Best, Rik
     
  6. steve1209

    steve1209 Beta Tester

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    501
    @Rik
    Every time I reboot my computer, AdGuard fails to start, I have to uninstall and reinstall and it works fine until I reboot my computer the next time when AdGuard fails to start again.
     
  7. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,185
    From what I was told in the Telegram chat, the AG for Win devs know what the issue is, but they're currently on holiday until the 6th through 8th and then have another holiday until the 13th.

    But, since they seem to know what the issue is, it will be fixed. Hopefully that's the last critical issue and the AG for Win 7 beta can start! :D
     
  8. BACILIYATSIA

    BACILIYATSIA New Member

    Joined:
    Apr 5, 2019
    Messages:
    25
    Hi Steve , did you try my solution, posted on tuesday - it works fine now since a few days.
     
    Last edited: Jun 10, 2019