DuckDuckGo & YouTube

Discussion in 'Technical Support (AdGuard for Windows)' started by Toto, Jun 2, 2019.

  1. Toto

    Toto New Member

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    22
    Hey,

    Since I started to use AdGuard for Windows a few days ago, my settings and themes in DuckDuckGo and YouTube gets reset. How can I prevent this?
     
  2. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,215
    Do you have the self-destructive third-party cookie stealth mode option enabled? If not, what stealth mode options are you using, if any?
     
  3. Toto

    Toto New Member

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    22
    The self-destructive third-party is enabled.

    I'm using default Stealth Mode with Block WebRTC enabled.

    Hide your search queries - enabled
    Send Do-Not-Track header - enabled
    Remove X-Client-Data header from HTTP requests - enabled
    Self-destruction of first-party cookies - enabled - this option is enabled but it says Not recommended, could it be this function?
    Block WebRTC - enabled
    Block Push API - enabled
    Block Location API - enabled
     
  4. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,215
    Wait, Self-destruction of first-party cookies is enabled? First-party cookies? If so, that's your problem.
     
  5. Toto

    Toto New Member

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    22
    Thank you very much @Boo Berry

    I will test it and see if it works :)
     
  6. The Seeker

    The Seeker New Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    45
    I was going to create a thread about this (the YouTube issue specifically) but this seems the same. My YouTube settings are also not being preserved (Dark Theme and Autoplay). I have Stealth Mode enabled, with the following settings enabled:

    Hide your search queries
    Strip URLs of tracking parameters
    Disable cache for third-party requests
    Block WebRTC
    Hide your Referrer from third-parties

    I have third-party cookies blocked in Chrome (and have done for a year or more) but the problem has only arisen since using AG v7.
     
  7. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,215
    That's probably caused by either Disable cache for third-party requests or Hide your Referrer from third-parties.
     
  8. The Seeker

    The Seeker New Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    45
    I think I may just disable Stealth Mode for YouTube.
     
  9. Toto

    Toto New Member

    Joined:
    Oct 13, 2017
    Messages:
    22
    I still have the same problem. The problem appears with YouTube, DuckDuckGo and Twitch.
     
  10. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    Happy to see, that there are also other affected users. I can confirm.
    After I switch to AdGuard version 7, settings of youtube and DuckDuckGo gets frequently reseted, not directly, but after some waiting time

    I also thought i might be related to clearing Third Party Cookies, but it does not solve the issue when disable.

    At the moment, I disabled the Stealth Mode completly and it seems to solve the issue. No reset for a day.
    So if still fine after this day, I will enable Stealth Mode again and check one option by another to figure out which option reset the settings of these sites.
    But I wonder, because all 4 top option not seems to be related to clear Cookie settings.
    It must be related to one of the 4 first options, because other options are unchecked and the issue occur (no Cookie clearing).

    In version 6.4 with same settings, all were fine.
     
  11. jake7578

    jake7578 New Member

    Joined:
    May 31, 2019
    Messages:
    4
    I have same issue, Youtube and Twitch's setting often resetting to default (without losing logins).
    And NO, It has nothing to do with self-destructive cookie settings.

    After fiddling around with AdGuard (Testing each setting one by one, Format and Clean Install of Windows 10).
    The issue seems to be related to the Stealth Mode itself (Problems still occur even if all modules in Stealth Mode are disabled).

    To replicate the issue
    1. Reset AdGuard settings to default.
    2. Turn on Stealth Mode.
    3. Turn off every modules in Stealth Mode.
    4. Delete all cookies and caches in the browser.
    5. Visit Youtube and change settings (Dark Mode, Languages, Locations).
    6. Wait a few hours and visit Youtube again.

    I'm using AdGuard v7.0.2693.6661
    Here is my exported AdGuard settings

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 4, 2019
  12. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    I can confirm the test of jake7578. This time I had only "hide search request" (first option) enabled. But I guess when I repeat the test without any modules enabled, only stealth mode, it would clean anyway.

    Still can't say, after which time periode the cleaning starts. When the cleaning starts, my YouTube and DuckDuckGo settings get cleaned at the same time.
     
  13. The Seeker

    The Seeker New Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    45
    Disabling Stealth Mode for YouTube has done the trick:

    Code:
    @@||youtube.com^$stealth
     
  14. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    So is this a bug? Or "works as designed", because it protects from... something youtube, Twich and DuckDuckGo have in their Cookie...?
     
  15. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,215
    It's likely a bug. I've noticed several weird things like this in the new stealth mode that's in AG for Windows, AG for Mac and even the browser extensions. Turning off stealth mode on this sites (using a rule like the above) helps.
     
  16. Chinaski

    Chinaski Support Marine Staff Member Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 15, 2019
    Messages:
    600
    Gentlemen's the developers are already working on solving this problem in priority order.
    Here you can track the progress of solving the issue.
     
    Toto likes this.
  17. Morku

    Morku New Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    27
    I have updated to AdGuard 7.1.2817 and the issue is unsolved.
    After several times, the Cookie settings get cleaned by the Stealth mode at both sites.
     
  18. Chinaski

    Chinaski Support Marine Staff Member Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 15, 2019
    Messages:
    600
  19. jake7578

    jake7578 New Member

    Joined:
    May 31, 2019
    Messages:
    4
    @Chinaski
    I am not sure if the bug has been fixed in v7.1.2817 (Since I've already updated to v7.1.2818).
    However, I can not reproduce problem in v7.1.2818 Nightly.
     
    Last edited: Jun 27, 2019
  20. Chinaski

    Chinaski Support Marine Staff Member Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 15, 2019
    Messages:
    600
    @Morku
    It is strange that you still have this problem. Please, turn on Logging Level to Debug.
    Try to reproduce the situation and send me the log files.