Error Updating AdGuard From The Inbuilt Updater

Discussion in 'Discussion (Beta Versions)' started by deleted, Jan 14, 2015.

  1. deleted

    deleted Beta Tester

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    235
    Hello there....
    Issue 1
    Ok so this is the second time i have received this error, so i thought i would put it up now.
    whenever the new beta releases the update notification is shown at bottom right.
    [​IMG]

    when clicking Update in the above notification, the download dialog box appears for a second or two and then suddenly throws this notification:
    [​IMG]

    So the main issue at our hands is that i am not able to upgrade from within the program, i have to download the setup file and then install it.

    Issue 2
    another unrelated thing i wanted to ask is i have browsing security disabled from the start(never enabled) but still why is Adguard monitoring it ?
    see the statistics in the screenshot below :
    [​IMG]
    As you can see i also reset the stats counter to be sure but it looks like it still keeps a check, why ?
     
  2. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,121
    Have you tried updating one more time? It's possible that update package was broken while downloading.

    Confirmed. Actually browsing security does not check it, that's stats error.
    Adguard thinks that every request is checked by browsing security and increment stats.
     
  3. deleted

    deleted Beta Tester

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    235
    yes same thing happens, also while updating to latest beta released yesterday, the error still remains....

    Anything to change this behaviour ???
    strange don't you think ? is it possible that its working in the background and not really disabled but only a cosmetic thing showing as disabled???
     
  4. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,121
    I meant that the code that manages stats does not check if browsing security is actually enabled or not.
    It just increments it's stats for every request processed by Adguard.

    Of course it is a bug.
     
  5. deleted

    deleted Beta Tester

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    235
    oh....
    so hope it's solved in the later version
    thanks avatar for the support.
     
  6. deleted

    deleted Beta Tester

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    235
    Hello avatar and others,
    Ok I am posting this in this thread only as I think its a related issue to the one I already mentioned(check Issue#2 in post#1 for reference).
    When I have only adblocker enabled and I disable the overall protection and then enable it again(overall protection),
    together with adblocker, browsing security also gets enabled itself.
     
  7. vasily_bagirov

    vasily_bagirov Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    6,892
    All i can say so far is that we were not able to reproduce this. Steps I performed:
    1) Disable Browser Security
    2) Disable overall protection
    3) Enable overall protection
    4) Browser Security is still disabled

    Did you do the same?
     
  8. deleted

    deleted Beta Tester

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    235
    Yes is OK now....
    Thank you Vasily, was having this issue a day or two ago but now is not there.
    I will keep a tab and report if it's back.
     
  9. deleted

    deleted Beta Tester

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    235
    Hello vasily
    I was able to reproduce the bug in post #6 quoted here for your convenience :-

    When only adblocker is enabled and we disable overall protection, then 'close adguard' from trayicon.
    And we restart its service 'Adguard_Svc'(from either task manager or services.msc) and then enable overall protection, together with adblocker, browsing security also gets enabled on its own.
    Pls see if you can reproduce it now.
     
  10. vasily_bagirov

    vasily_bagirov Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    6,892
  11. deleted

    deleted Beta Tester

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    235
  12. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,121
    I am pretty sure this bug won't happen in Adguard v6.
     
  13. deleted

    deleted Beta Tester

    Joined:
    Jul 29, 2014
    Messages:
    235
    OK shall wait then :D