[KIS 2015 Incompatibility?] Secure Connection Failed Msg

Discussion in 'Technical Support (AdGuard for Windows)' started by Magoo, Apr 6, 2015.

  1. Magoo

    Magoo Beta Tester

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    21
    Getting this quite often and intermitently on most https sites.

    Win 7 x64
    Firefox 37.0.1

    Adguard 5.10
    Firefox Extension 2.05

    I have installed and res-installed the Firefox Certificate, which didn't change or help anything.

    Deleted all the files from C:\ProgramData\Adguard\NetworkTemp\SSL except for the adguard CA.cer and adguard CA.pvk

    Tried the newer network driver.

    Only Filters in use are adguard assistant, adguard popup blocker, and WOT

    Right now the program is unusable unless a disable https scanning or just disable it completely.

    Error Msg in Firefox when trying to connect to https://kb.adguard.com/index.php?

    da035c8dad32039a5053b8342a4d27ce.png

    Anyone care to help? :)
     
    Last edited by a moderator: Apr 6, 2015
  2. vasily_bagirov

    vasily_bagirov Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    6,905
    Are you sure you have restarted browser after adding certificates? Please get sure all browser processes have stopped, and then launch it again.
     
  3. Magoo

    Magoo Beta Tester

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    21
    Yes I definitely have, even tried rebooting the machine, more than once.
     
  4. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,144
    Have you tried the latest beta? Does it help?
     
  5. Magoo

    Magoo Beta Tester

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    21
    Unfortunately it did not, Please check your PM.
     
  6. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,214
    Are you using anti-virus/anti-malware software? If so, what?
     
  7. Magoo

    Magoo Beta Tester

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    21
    Kaspersky Internet Security 2015 with Scan Encrypted Connections off.

    I have tried disabling it, which made no change, maybe I should uninstall it?
     
  8. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,214
    I actually guessed that correctly. Are you using the WFP driver? I just personally tested KIS 2015 with the WFP driver and it causes these issues in web browsers. Looks like it's an incompatibility with KIS 2015 and Adguard (again... this is what, at least the third time?!?). KIS 2015 does work fine with the TDI driver - just make sure Use WFP network driver under Adguard's options > Settings > Network section is unchecked.
     
  9. Magoo

    Magoo Beta Tester

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    21
    Use WFP Network Driver is unchecked, I did try the WFP driver but it seemed to make things worse.
     
  10. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,214
    Odd. I'm using the latest KIS 2015 right now with the latest Adguard beta and its working fine with the TDI driver. Hmmm, maybe there's more incompatibilities there - need to test that more. Nonetheless, the issue with the WFP is painfully easy to reproduce so the dev team should have no issues reproducing it.
     
  11. Magoo

    Magoo Beta Tester

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    21
    The site that gives me the most trouble a can't even connect to 90% of the time is https://kb.adguard.com/index.php? once and a while I am able to get into the site but just by clicking on any links on that page and I get the error msg again.
     
  12. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    4,214
    Check the latest Adguard for Windows beta topic in the beta tester's section. I've been posting my findings there. No doubt in my mind it's an incompatibility with KIS 2015 and Adguard.
     
  13. Magoo

    Magoo Beta Tester

    Joined:
    Apr 6, 2015
    Messages:
    21
    Thanks! :)
     
    Last edited by a moderator: Apr 7, 2015
  14. vasily_bagirov

    vasily_bagirov Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2014
    Messages:
    6,905
    It will definitely be tested today, I'll post any results here.
     
  15. GodGibson

    GodGibson New Member

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    13
    I have also started getting this regularly with Norton Security 2015 with firefox 37.1

    These problems are only in Firefox.

    Internet Explorer , Google Chrome and Opera do not get these issues.

    I have already submitted a bug report on this issue so im hoping it gets resolved.

    If I disable adguard the issue no longer happens so its definitely the SSL certificate getting invalidated

    BETA version does not fix this issue either.

    I would be happy to assist in fixing this issue as its getting annoying for me having to disable adguard.

    ERROR.png


    Thank you :)
     
    Last edited by a moderator: Apr 14, 2015
  16. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,144
    Do you have this issue with all websites or with some part only?
     
  17. GodGibson

    GodGibson New Member

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    13
    So far virgin media website and ebay postage labels.
    Happens mainly on ebay postage labels as its processing my postage.

    Just happend now on the virgin media website. click the sign in button and see if you can get the error

    https://my.virginmedia.com/home/signIn


    https://shiptrack.ebay.co.uk
     
    Last edited by a moderator: Apr 15, 2015
  18. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,144
    Confirmed with identity.virginmedia.com. Great, thank you!
     
  19. GodGibson

    GodGibson New Member

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Messages:
    13
    Good glad I managed to get you a link to test on.

    If you could reply back to this thread with updates that would be great thank you
     
  20. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,144
    For now you can try the latest beta:
    https://download.adguard.com/d/2/adguardInstallerBeta.exe

    But the fix is not final yet, only for some specific sites.