Massive Internet Slowdown since today

Discussion in 'Technical Support (AdGuard for Windows)' started by DanMagicSausage, Jun 13, 2018.

  1. DanMagicSausage

    DanMagicSausage New Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    7
    Hello

    Since today i've experiencing massive slowdown of my internet when then AdGuard 6.2 "Protection" module is active. (called "Schutz" in german. It's the largest of the boxes in the windows 10 suit). When active, i need more than a minute to load a site. I've tryied dissabling all fillters and what not, nothing helps but to dissable "Schutz".

    Any ideas? Did an update drop overnight? Yesterday i had no issues and all my windows and driver updates are force blocked from automaticlly mssing my stuff up.
     
  2. EliMenda

    EliMenda New Member

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    14
    I am having the same problem
    looks that it has been started after windows update
    windows 10 pro 64bit version 1803
    for now i had to disable AdGuard protection
    need your help
     
  3. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,135
    Hi guys, could you please tell me more about your Windowns configuration?

    Exact Win version (with build)
    What Antivirus do you use?
     
  4. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,135
    There's one thing that can be checked immediately - try updating to the latest beta version of AdGuard (settings - update channel - set to beta - go to "about" section).
     
  5. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,135
    We've got a few more similar complaints and in those cases, the problem seemed to be caused by Kaspersky update.

    I'd appreciate if you contact Kaspersky support and let them know that their latest update is causing compatibility issues.
    Meanwhile, the beta version seems to be helping users affected by this issue.
     
  6. Elizabeth A Cabrera

    Elizabeth A Cabrera New Member

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    4

    I do not have Kaspersky. I also experienced EXTREME slow down of my internet after the Windows 10 Update. It appears to be a combination of the Windows 10 Update and Adguard. I have disabled Adguard in order to function.
     
    Last edited: Jun 13, 2018
  7. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,135
    According to the complaints we're receiving, this seems to be connected to Kaspersky alone, the win update is likely to be a coincidence.

    Please try updating to AdGuard's beta version (settings - update channel - set to beta - go to "about" section) and let me know if it helps.
     
  8. Elizabeth A Cabrera

    Elizabeth A Cabrera New Member

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    4
    I have updated to the Beta version according to your previous instructions and the Beta version does not slow the system down.
     
  9. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,135
    Awesome, thank you for confirming it!

    For everybody who finds this thread:

    In order to fix this issue, please update to AdGuard 6.3 beta: http://static.adguard.com/windows/beta/setup.exe
     
    Last edited: Jun 13, 2018
  10. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,135
    Oh I missed that you're not using KIS :)
     
  11. Elizabeth A Cabrera

    Elizabeth A Cabrera New Member

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    4
    Ok, I see that you saw my previous response that I don't use Kaspersky. :)
     
  12. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    3,791
    Yikes! Do you use another antivirus or just the built-in Windows Defender?
     
  13. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,135
    Could it be that you were a Kaspersky user before?
     
  14. Boo Berry

    Boo Berry Moderator + Beta Tester Moderator

    Joined:
    May 30, 2012
    Messages:
    3,791
    I'm going to test this in a Windows 10 virtual machine (that has the latest updates) in a few minutes.

    EDIT: Can't reproduce it. :(
     
  15. EliMenda

    EliMenda New Member

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    14
    Updating to version 6.3 beta solved the problem
    Thank you
     
  16. YILLI

    YILLI New Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    1
    Today, the Internet is starting to slow down very slowly. It takes a long time to open a page.

    If you stop protecting, you return to the original speed. However, protection significantly slows down.

    I'm using Windows 10 pro version.
    The version is 1803.
    The vaccine uses Kaspersky.

    However, the speed seems to vary depending on the use of program protection. Unprotection of the ADguard program returns to its original speed.
     
  17. Blaz

    Blaz Moderator & Translator Moderator

    Joined:
    Dec 21, 2014
    Messages:
    9,331
    @YILLI
    Please update to 6.3 beta. Moved your post to existing thread.
     
  18. Elizabeth A Cabrera

    Elizabeth A Cabrera New Member

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    4
    Here's an additional issue -
    1. I'm using Adguard 6.3 Beta
    2. Using Windows Defender + Malwarebytes Premium
    3. Windows Build 17134

    1. I walked away from my laptop for a few hours. When I came back I received my Lock Screen.
    2. I tried to login and waited about 5 minutes where nothing happened. It never unlocked. I just got the "processing circle"
    3. I shut down my PC and restarted it.
    4. I tried to go to Control Panel from the Cortana.
    4.a. I could typed in Control Pa - and Control Panel came up, but I was unable to click and open it
    4b. I could open anything else on my desktop.
    4c. When I tried to Log out, the Cortana Screen appeared with my choices for "Control P" - and this overlapped my Windows Start selection. When I tried to Log Off, I could not get to that because the Cortana overlapped it.
    5. I was able to exit out of Adguard and shut it down - everything worked as expected. Was able to get to Control Panel, etc. Was able to use Cortana
    6. I shut down and rebooted and got the same results as 4 a-c.
    7. I disabled Adguard from Startup and shut down and started my laptop
    8. Everything worked as expected with no problems.

    9. Adguard was NOT started up as I had disabled it from starting up

    10. Once my laptop was started and functioning as expected, I opened up Adguard. I went back and tested Cortana and had no problems.

    It appears that there is a conflict between Adguard and Windows startup. Again, all these problems started AFTER the Windows update from this morning.
     
  19. DanMagicSausage

    DanMagicSausage New Member

    Joined:
    Jun 13, 2018
    Messages:
    7
    AG 6.3 Beta Issue: You can't disable it. When i don't want AG to block on a site, i click the icon in the browser and hit the slider. Now it activates itself after 3 seconds for the website i don't want to fillter. Genius.

    Information one should have:
    1. Unistall AdGuard and "clean" up (CClean or whatever)
    2. restard PC
    3. Get the above linked Beta version
    4. Dissable Antivirus, or you won't ever be able to open AdGuard Beta after installation! It will just display the classic _ [] X window options (minimize, fullscreen, close).
    5. Install
    6. Re-Activate Antivirus

    As you can see with the informations of my system below, the sudden issues with AdGuard don't come from a new version of kaspersky or windows. MAYBE, kasperskys fillter list was updated, but that shouldn't cause such issues. Additional to the slowdowns i had a new problem with the previous AdGuard version: After coming back from work and wanting to open the AG App, it only opend the above mentioned navigation options of the window, and made it unacessible. Now with beta installed, it works fine.

    My system infos:
    Windows 10 Pro, version 1607, build 14393.2007
    All Hardwaredrivers are most current version avaible on 17.04.2018, GPU drivers are up to date.
    Kaspersky Internet Security, version 18.0.0.405(h)
     
    Last edited: Jun 14, 2018
  20. avatar

    avatar Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    13,135
    On what particular website? I can't reproduce this issue.