Update failed, Check your internet connection.

Discussion in 'Technical Support (AdGuard for Windows)' started by Imran Nazir, Jun 1, 2019.

  1. Imran Nazir

    Imran Nazir New Member

    Joined:
    Jun 1, 2019
    Messages:
    2
    How to fix this issue? Getting update failed, Check your internet connection. Image in the attachment.
     

    Attached Files:

    Murphy likes this.
  2. Albert_M

    Albert_M New Member

    Joined:
    Jun 1, 2019
    Messages:
    3
    I am having the same problem. Have not been able to update for five days. I filled out an online help request form. My internet is definitely present and everything works fine with the exception of AdGuard which cannot update itself. :-(
    To be clear, the filters will also not update. As a result of this, there is a conflict with Amazon Prime Video which locks up the page. I can run a tracert to the update server with no problems, and AdGuard allows me to refresh the license information without problems. It just cannot auto-update the program or the filters. It all comes back with an error.
    UPDATE 02 JUNE 2019:
    Since tech support does not appear to be forthcoming, I'll continue my reports. This morning I completely uninstalled v7.0.2693.6661, then deep cleaned the registry to get rid of anything that might be hiding, and re-booted. I then re-installed the same version and guess what?!!! Absolutely the same damn problem! The problem is not on my end. It is with AdGuard's server or with their Cloudfare settings. C'mon guys, fix this!!! I have not been able to update.
     
    Last edited: Jun 2, 2019
  3. Murphy

    Murphy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2019
    Messages:
    1
    I am having the same issue since the update from 6.4.1814 to 7.0.2693.6661. Internet is working OK, all my programs that use internet are connected, except Adguard. Any workaround?

    Also when i'm trying to update filters, the update fails
     
    Last edited: Jun 1, 2019
  4. Chinaski

    Chinaski Support Marine Staff Member Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 15, 2019
    Messages:
    600
    Hello there. Please specify some information
    You need to check that file:

    C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

    Are there any records like

    127.0.0.1 api.adguard.com
    127.0.0.1 api-b.adguard.com
    127.0.0.1 api-c.adguard.com
    127.0.0.1 api-d.adguard.com


    If so, delete and try again.

    Also, use Advanced instruction.
     
    Last edited: Jun 3, 2019
    Bones81 likes this.
  5. Albert_M

    Albert_M New Member

    Joined:
    Jun 1, 2019
    Messages:
    3
    Yes! That entry was there. I deleted that entry and now everything works again.
    What made that entry? I did not do it. Did AdGuard leave a trace that confused it with this new release?
     
  6. Chinaski

    Chinaski Support Marine Staff Member Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 15, 2019
    Messages:
    600
    Most likely you once used a pirated version of our software:). That it adds entries to this file.
    Thank you for switching to the light side;).